Jak konserwować i czyścić piece SkyLine Electrolux Professional

Adrian Turulski Komentarze: 0 Kategoria: Electrolux Professional Wyposażenie Gastronomii 12 sierpnia 2023
post-image

Electrolux Professional produkuje urządzenia, które są trwałe. Oto nasz przewodnik, jak zapewnić maksymalną wydajność i trwałość tych inteligentnych piekarników z funkcją samoczyszczenia.

Sprzęt, którego używasz każdego dnia, ma ogromny wpływ na wydajność i sukces Twojej firmy, co sprawia, że jest to tak ważna inwestycja. A kiedy już wybierzesz najlepsze urządzenia do pracy, chcesz chronić swoją inwestycję poprzez utrzymywanie ich sprawnego działania dzięki regularnej konserwacji i czyszczeniu.

W ten sposób można nie tylko zminimalizować czas przestojów i w pełni wykorzystać możliwości urządzeń, ale także zadbać o ich optymalną wydajność energetyczną i wodną, zmniejszając koszty działalności.

Linia piekarników SkyLine firmy Electrolux Professional to idealna, trwała inwestycja dla wielu profesjonalnych potrzeb gastronomicznych. Są to nie tylko urządzenia przyjazne dla użytkownika, w których najważniejsza jest ergonomia, ale także wysoce wydajne, oszczędne pod względem kosztów i czasu, pozwalające oszczędzać wodę, energię i środki chemiczne, co pomoże Ci przyczynić się do bardziej ekologicznej przyszłości.

Dzięki połączeniu inteligentnej technologii i projektowania zorientowanego na człowieka, piece SkyLine mają najniższe koszty eksploatacji na rynku i są najwyższej klasy pod względem ergonomii i użyteczności. Są także najniższe w branży pod względem zużycia energii, gazu i wody, bez uszczerbku dla niesamowitej wydajności, bezpieczeństwa żywności i standardów higieny.

To, co jest wyjątkowe w profesjonalnych piekarnikach SkyLine, to wbudowany system czyszczenia, który pozwala Twojej firmie obniżyć koszty energii, wody i detergentów. W połączeniu ze zautomatyzowanymi cyklami czyszczenia i odkamieniania w modelach Electrolux Professional PremiumS i ProS można zapewnić dłuższą żywotność urządzenia i najwyższą wydajność, co stanowi zrównoważoną inwestycję, która przynosi korzyści zarówno Twojej kieszeni, jak i planecie.

Znaczenie czyszczenia i konserwacji

Piece SkyLine firmy Electrolux Professional to samoczyszczące się urządzenia, które zmniejszają koszty eksploatacji nawet o 15%*. Zapewniając prawidłowe użytkowanie i konserwację pieca konwekcyjnego, można zwiększyć jego niezawodność, czas pracy, wydajność i zgodność z warunkami gwarancji.

Regularne czyszczenie pomaga również utrzymać piec w doskonałym stanie i zapobiec przyszłym problemom związanym z konserwacją, ponieważ użytkownicy będą mogli wcześniej zidentyfikować potencjalne naprawy, zapobiegając poważniejszym uszkodzeniom i dłuższym naprawom.

Każdy piekarnik SkyLine posiada SkyClean, wbudowany, automatyczny system czyszczenia. Zintegrowany system odkamieniania „Zero Lime” generatora pary i przyjazne dla środowiska cykle Green Spirit zmniejszają zużycie wody, energii i detergentów, obniżając zarówno koszty prowadzenia działalności, jak i wpływ na środowisko. Te funkcje samoczyszczenia sprawiają, że zagwarantowanie długotrwałej sprawności urządzenia i bezkompromisowej wydajności przez lata jest łatwiejsze niż kiedykolwiek.

System automatycznego czyszczenia SkyClean

Wbudowana technologia czyszczenia SkyClean zapewnia, że każda część komory jest doskonale wyczyszczona i lśniąca bez pozostałości jedzenia i tłuszczu. Opiera się na łatwym w obsłudze, ergonomicznym interfejsie z ekranem dotykowym z jasnymi instrukcjami podczas całego procesu. Wystarczy zdecydować się na czyszczenie stałe lub płynne w zależności od wymaganej intensywności, nacisnąć odpowiedni przycisk, włożyć niezbędne środki chemiczne (zgodnie z instrukcją na ekranie) i poczekać, aż Twój piekarnik będzie wolny od brudu i lśniący.

Należy pamiętać, że podczas korzystania z funkcji samoczyszczenia nigdy nie należy pozostawiać akcesoriów ani tac wewnątrz urządzenia, aby zmniejszyć ryzyko ich uszkodzenia. Możesz również znaleźć dalsze instrukcje w tym filmie i uzyskać dostęp do informacji o czyszczeniu konkretnych produktów, skanując kod QR na opakowaniu każdego produktu.

Ponadto, automatyczne odkamienianie bojlera ZeroLime gwarantuje optymalną wydajność i wydłużony cykl życia w czasie, ponieważ woda i środki chemiczne dostają się do odpływu pary, aby piece SkyLine działały jak najlepiej. Proces ten przebiega automatycznie podczas każdego cyklu czyszczenia, więc nie ma przestojów, co oznacza ogromne korzyści dla wydajności, działania i trwałości pieca.

Wybór właściwego detergentu

Środki czyszczące i odkamieniające firmy Electrolux Professional nie zawierają fosforanów i fosforu, co jest rozwiązaniem bardziej przyjaznym dla środowiska, dzięki czemu Twoja firma może przyczynić się do zwiększenia bezpieczeństwa naszej planety. Modele SkyLine mają również dwie różne opcje czyszczenia – „stałą” dla intensywnego czyszczenia i „płynną” dla większej elastyczności podczas ruchliwych okresów gastronomicznych. Ta druga opcja umożliwia użytkownikom natychmiastowe zatrzymanie cyklu czyszczenia, jeśli na przykład przez drzwi przejdzie niespodziewany klient.

Detergenty w postaci stałej

Rozwiązanie C22 Cleaning Tab zapewnia optymalne czyszczenie nawet w trudnych warunkach, co czyni je idealnym rozwiązaniem dla wszystkich rodzajów miejsc gotowania, od restauracji przez hotele po kuchnie na statkach wycieczkowych. Tymczasem C25 Rinse & Descale Tab to poręczne rozwiązanie typu dwa w jednym, które działa magicznie, czyszcząc, płucząc i usuwając osady wapienne, zapewniając nieskazitelną, długotrwałą pracę urządzeń.

Karty umieszcza się w oddzielnych przegródkach przed uruchomieniem cyklu czyszczenia, a operatorzy otrzymują jasne instrukcje na łatwym w obsłudze interfejsie ekranu dotykowego.

Detergenty w płynie

Do bardziej wymagającego czyszczenia przy średnim lub wysokim poziomie zabrudzeń należy użyć C20 i C21, Extra Strong, płynnego detergentu i nabłyszczacza do dobrze używanych piekarników wymagających intensywnego czyszczenia. W przypadku płynnych detergentów zalecamy częste zabiegi odkamieniania oraz zastosowanie dedykowanego filtra do wody dopływającej.

Uwagi końcowe

Prawidłowe czyszczenie w połączeniu z okresową konserwacją zgodnie z zaleceniami firmy Electrolux Professional to najlepszy sposób na zapewnienie zgodności urządzeń z wymaganiami gwarancyjnymi oraz ich niezmiennie wysokiej wydajności przez wiele lat.

Niezależnie od tego, jakie są Twoje potrzeby gastronomiczne, linia pieców konwekcyjno-parowych SkyLine z pewnością będzie idealnie dopasowana do Twoich potrzeb – od tętniących życiem restauracji i hoteli butikowych po luksusowe statki wycieczkowe. Znajdź idealny model dla swojej firmy, korzystając z łatwej w użyciu funkcji porównywania produktów na stronie internetowej – wyposażenie gastronomii Electrolux Professional.

electrolux wyposazenie gastronomii

Jak ergonomiczne projektowanie kuchni może pomóc w zwiększeniu zysków?

29 maja, 2023
shutterstock 492963133 scaled 1

Jak stworzyć ekologiczną kuchnię komercyjną

27 grudnia, 2023
Wyświetlenia: 102

Napisz nam co o tym myślisz

Komentarz

Komentując, akceptujesz Politykę prywatności